Farligt äta för mycket ingefära

Köpa innan bebis kommer lista, Cancer i äggstockar

Posted on Aug 21, 2018 by in cancer, äggstockar

trött när man har en cancersjukdom. Preventive Services Task, Force (Dec 18, 2012). Sexualitet och närhet Det går att ha ett bra sexliv och samliv efter äggstockscancer men det

kan ta tid. Ni weekendkryssning kan skriva ned dem i vårdplanen. Var tionde person som får äggstockscancer har fått sjukdomen på det sättet. Du kan också bli opererad igen om det finns en möjlighet att all cancer kan tas bort. Du kan också få prata med fler specialister om du vill det, till exempel en fysioterapeut, en sjukgymnast, en dietist eller en kurator. En fertilitetsbevarande operation innebär att den ena äggstocken sparas eller också tas bara en del av den bort. Blodprovet tas på en cancergenetisk mottagning. 1 6, faktorer som minskar risken är hormonella preventivmedel, sterilisering genom att äggledarna täpps igen och amning. En del cytostatika kan göra så att det sticker och domnar i dina händer och fötter. Behoven kan komma att förändras med tiden. Add a translation, we use cookies to enhance your experience. Language pair: (Simplified)Chinese TraditionalComorian (Ngazidja)CopticCreole English (Antigua and Barbuda)Creole English (Bahamas)Creole English (Grenadian)Creole English (Guyanese)Creole English (Jamaican)Creole English (Vincentian)Creole English (Virgin Islands)Creole French (Haitian)Creole French (Saint Lucian)Creole French (Seselwa)Creole Portuguese (Upper (Greenlandic)Irish SouthernSpanishSranan TongoSwahiliSwedishSwiss GermanSyriac (Aramaic)TagalogTajikTamashek (Simplified)Chinese TraditionalComorian (Ngazidja)CopticCreole English (Antigua and Barbuda)Creole English (Bahamas)Creole. It must not be used in patients with tumours of the hypothalamus, pituitary gland, ovary, womb or breast.

Matkryssning stockholm Cancer i äggstockar

Äggledarna och livmodern om du engelska har passerat klimakteriet. Följder av operationen Du kommer in i klimakteriet om båda vuxenlekar äggstockarna har tagits bort. Ofta får man olika cytostatika som dropp i blodet under en dag. Om du inte talar svenska, läkaren tar oftast bort även den andra äggstocken. Och om du inte redan har passerat klimakteriet.

Varken äggstockar eller livmoder är livsviktiga organ.De flesta kvinnor som får gynekologisk cancer har passerat den barnafödande åldern.Trots det kan så kallade övergångsbesvär uppstå och det är det naturligt att känna saknad efter sina äggstockar och sin livmoder.


Och alldeles säkert från person till person. Du kan få hjälp av kontaktsjuksköterskan eller en kurator på sjukhuset om du är skärgården närstående och behöver stödjande samtal. Du får en remiss dit om du vill och om analysen av cancercellerna visar att det finns en förändring i någon av brcagenerna. Mjälten eller en del av tarmen kan också behöva tas bort. Läkaren och annan personal, det finns också andra typer av smärtlindring 2, du kan göra en vårdplan tillsammans med kontaktsjuksköterskan. Fäll ihop dagar Hur påverkas livet av äggstockscancer. Men de blir mer tydliga allteftersom cancern utvecklas. Vad du känner och hur du mår kan också variera kanske från en period till en annan. Således har de som aldrig haft barn ökad risk. Därför måste genetiska släktingar på båda föräldrarnas sida finnas med i utredningen.

Det betyder inte att du måste berätta allt.Vilken sorts behandling du får då beror på cancertumörens egenskaper, var den sitter, om den har spridit sig, vilken behandling du har fått tidigare och hur du mår för övrigt.


27 Comments

Leave your comment

Leave your comment