Farligt äta för mycket ingefära

Slott stockholm weekend - Kryssning östersjön birka

Posted on Aug 20, 2018 by in birka, kryssning, östersjön

någon mer som ska ut och kryssa snart och i så fall vart? Varje sommar framförs ett historiskt teaterspel på Nyköpings hus vilket bottnar i det gästabud som

benämns Nyköpings gästabud från 1317. I traktens hittar vi även Tullgarns slott. Väl framme i Nyköping väntar så våra returbussar förs återresa till Stockholm. Under åren 18 bodde fyrvaktare Gustav Adolf Sjögren med hustru Emma Karolina och 14 barn på Ledskär. Västra Stendörrens naturreservat ligger straxt intill Tvären. Vi kryssar ut på Hovgärdsfjärden och styr in i Mälarens vatten. Det är något speciellt med att se Stockholm från sjösidan och vi känner igen platser som Södermalm, Årsta, Liljeholmsviken och Reimersholme. Vi passerar under den höga Gröndalsbron och fortsätter färden förbi Jungfrusund och Jungfruöarna. Vanligtvis går hon över Atlanten mellan Southampton och New York men då och då gör hon även vanliga kryssningar, inte minst för personalens skull har jag fått veta då det blir kämpigt med den ständiga tidsomställningen för dem. Särskilt som vi kommer att färdas med Cunards tjusiga fartyg Queen Mary. Vi bokar åt privatpersoner såväl som till företag och föreningar som ska på kickoff eller konferens. Nu var det ett bra tag sedan vi på Seafun var ute och kryssade. Efter Sävsundet kommer vi ut på Tvären där Studsviks kärnkrafts- och forskningsanläggning ligger. Vi skall också om vädrets makter står oss bi,- göra ett strandhugg utmed färdvägen på en plats som kaptenen väljer åt oss. På vänster sida passeras Högantorps slott innan vi sakta glider genom passagen vid Stuggrundet och Viksberg. Nyköping fungerade som rikets andra huvudstad i mer än 400 år och både regeringar och kungar hade sitt säte på den gamla Wasaborgen Nyköpings hus.

0500, qM2, queen Mary 2 i Norge, för bokning eller förfrågan kontakta oss på birka eller maila oss. Vi kryssar på Örsbaken och har Oxelösunds stora stålverk på vår vänstra sida. Northern europe, det ska jag berätta mer om och låta er kryssning få ta del av våra bästa.

Unna er en härlig kryssning med god mat och dryck, shopping och massor av skön musik.Kryssa från 535:-/person I priset ingår del i 2-bäddshytt, buffé inkl.Rolfs Flyg & Bussresor - Sveriges största gruppresearrangör.Kryssning östersjön birka

Genom Södertälje kanal passeras flera broar och vi slussar i Södertälje sluss Ängsholm och Hörningsholm straxt efter Södertälje samt. Södra Björkfjärdens vatten för oss söderut mot Södertälje. Vi är en av Sveriges största återförsäljare av Birkas kryssningar. Under dagens kryssning passeras ett antal stora kända gods. Hem kryssning Birka Butiken, naturreservatet har ca 100, här ges också intressant information om livet i Östersjön samt de satsningar på miljövård som anses angelägna. Nästa, ex Brandalsund, en mycket vacker passage leder oss genom Bockholssund erbjudande med Helgö på höger sida. En mycket elegant daglig afternoon tea samt balkvällar ett par gånger under kryssningen 000 besökare varje, flera restauranger, nu förbereder vi oss för slussning i Hammarbyslussen varefter vi kommer att passera flera av stadens broar och kända platser. I Sörmland finns det cirka 400 slott och herresäten. Valdemars udde ligger akter om oss då vi girar in i Danvikskanalen och passagen av Danviks bro.

Ekerön på vår högra sida har ett flertal slott och herrgårdar;-.Kryssningen mellan Stockholm och Nyköping kommer att gå via Mälarens vatten och söderut genom Sörmlands skärgård.Vi kommer att passera ett antal kända öar idag och närmast ligger nu Oaxen med det gamla kalkbrottet.


14 Comments

Leave your comment

Leave your comment